Gesproken boeken (Passend lezen)

Collectie

Ben je blind, slechtziend of dyslectisch en lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis de gesproken boeken lenen van Bibliotheekservice Passend Lezen. Passend Lezen is voor iedereen met een leesbeperking. 

De collectie bestaat uit meer dan 87.000 gesproken boeken. Van streekroman tot thriller. Van lectuur tot (vak)literatuur. En van klassieker tot de nieuwste bestseller. Dankzij de professionele voorleesstemmen ligt elk boek goed in het gehoor. 

De gesproken boeken zijn volledig afgestemd op mensen met een leesbeperking. Zo worden de boeken op een rustig tempo ingesproken zonder te veel intonatie. Ook kun je door een gesproken boek navigeren om bijvoorbeeld naar een volgend hoofdstuk te gaan.

Vanwege afspraken met de uitgevers wordt er bij het aanmelden gevraagd om een Verklaring leesbeperking in te vullen.


Hoe werkt het?

Voor leden van de bibliotheek is gebruik maken van de gesproken boeken kosteloos en heel eenvoudig. Activeer je account met jouw lidmaatschapsgegevens van de bibliotheek.

Om gebruik te maken van de gesproken boeken, geef je bij het inschrijven aan dat je een leesbeperking hebt. 

Activeer je account

Passend lezen voor je lijst

Moeite met lezen voor je lijst? Ga dan luisteren!

Hier vind je een een uitgebreide collectie gesproken boeken die geschikt is voor de literatuurlijst. Ze zijn gerangschikt op leeftijd en niveau. Zo vind je makkelijk en snel een gesproken boek dat bij je past.

Meer informatie

Superboek

Superboek is de speciale collectie van Passend Lezen voor kinderen en jongeren. Bij Superboek vind je de meest actuele titels in gesproken vorm, braille of Jumboletter. De collectie bestaat uit ruim 10.000 jeugdboeken en ongeveer 20 tijdschrifttitels. 

Meer informatie

Nieuwe aanwinsten  • Luisterboeken bij de online Bibliotheek

De gesproken boeken van Bibliotheekservice Passend Lezen zijn alleen beschikbaar voor mensen met een leesbeperking. Heb je geen leesbeperking? Download dan je luisterboeken bij de online Bibliotheek.