Roden Centraal


Roden Centraal is de plek waar je kunt overstappen van het ene naar het andere vervoersmiddel (fiets, auto, bus, taxi), waarbij de nadruk ligt op beleving. Drink er een kop koffie terwijl je op de bus wacht, of maak er een werkafspraak. Kom lekker lezen of studeren. Laad snel je telefoon op voordat je de bus instapt. 

Een compleet nieuwe bibliotheek

Bibliotheek Roden is flink verbouwd. Zo is de entree verplaatst zodat die aansluit op de Busbrink. Het is nu een herkenbare entree; een warm welkom voor iedereen! Binnen kun je droog en aangenaam op de bus wachten, ondertussen een tijdschrift lezen en andere mogelijkheden van de bibliotheek verkennen.

Hub

Wat vind je in de nieuwe bibliotheek?

De Konditorei in Roden heeft een koffiehoek geopend waar je een drankje met een broodje of warm appelgebak kunt nuttigen. Bij mooi weer kun je natuurlijk lekker buiten zitten. Centraal in de bibliotheek staat een Noordenveld-kast waar je in één oogopslag kan zien wat er te doen is op gebied van cultuur, winkelen en recreatie. Als bezoeker zul je positief verrast worden door de aansluiting met de omgeving en de koppeling naar meerdere voorzieningen in Roden en omliggende dorpen. 

Het gebouw en de omgeving is voor iedereen toegankelijk. Er komt een openbaar toilet dat van buitenaf toegankelijk is voor iedereen. Het toilet heeft ruime openingstijden, is zelfreinigend en hufterproof.

Er is een Doe-mee-plein: een plek waar je ondersteuning kunt krijgen bij het organiseren van je dagelijks leven. Je kan hier terecht voor persoonlijk advies, praktische hulp, leer- of ontwikkelbehoefte, non-formeel leren of sociale activiteiten. Naast de individuele spreekuren biedt het Doe-mee-plein ruimte voor studieplekken, workshops, trainingen en voorlichtingen. Het plein vormt daarmee niet enkel een locatie waar je terecht kan voor concrete antwoorden op je vragen, maar ook een plek waar je kan werken aan je persoonlijke groei.

Aandacht voor jongeren

Er is ruim aandacht voor jongeren! De Speelhoek is er voor kinderen van 0 tot en met 8 jaar. De Speelhoek wordt een aantrekkelijke plek voor onze jongste bezoekers. Een plek om te spelen, te lezen, te leren en te ontdekken.

Een gloednieuw onderdeel is de Fabriek voor kinderen vanaf 8 jaar. De Fabriek is er voor experimenteerders van 8 jaar en ouder! In de Fabriek komen mediawijsheid, leesbevordering en 21ste-eeuwse vaardigheden op een speelse manier samen. Hier gaat het om experimenteren, onderwijs, ervaring opdoen en ondernemen. Een plek waar je van alles kan ontdekken. En ja, er mag iets misgaan! Je leert door uit te proberen.