Openingstijden

Kies hieronder jouw eigen bibliotheek om de openingstijden, contactgegevens en diensten te bekijken. Je kunt ook kiezen voor de kaartweergave, om jouw bibliotheek te selecteren op de kaart van Drenthe.

Weergaveopties:

 • Bibliotheek Aalden Bekijk details

  Bibliotheek Aalden is een gemoedelijke dorpsbibliotheek en is gevestigd in het multifunctionele gebouw "de Aeldermeent". De bibliotheek biedt een assortiment aan boeken, en tijdschriften voor zowel volwassenen als kinderen tot 12 jaar en beschikt over een zelfservice voor het lenen en inleveren. Hierdoor is het ook mogelijk boeken te lenen, verlengen en inleveren buiten de openingsuren. Er is een leestafel met kranten en tijdschriften en bezoekers kunnen gebruikmaken van internet.

 • Bibliotheek Annen Bekijk details

  Bibliotheek Annen beschikt over een ruim assortiment boeken, films en tijdschriften voor zowel volwassenen als jeugd. Er is een leestafel met tijdschriften en bezoekers kunnen gebruikmaken van internet. De deskundige medewerkers staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

 • Bibliotheek Beilen Bekijk details

  Moderne bibliotheek in het centrum van Beilen met een uitgebreid assortiment boeken, tijdschriften en films voor jeugd en volwassenen. Het Leescafé is zes dagen in de week geopend. De deskundige medewerkers staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

 • Bibliotheek Borger Bekijk details

  Bibliotheek Borger is gehuisvest in het Hunzehuys en heeft een ruim assortiment boeken, tijdschriften en films voor jeugd en volwassenen. Voor toeristen biedt de bibliotheek o.a. internet, een leestafel met kranten en tijdschriften en toeristische informatie. De deskundige medewerkers staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

 • Bibliotheek Bovensmilde Bekijk details

  Bibliotheek Bovensmilde heeft een assortiment boeken, tijdschriften voor zowel volwassenen als jeugd. De deskundige medewerkers staan klaar om al je vragen te beantwoorden. De bibliotheek heeft als extra service o.a. een bezorgdienst aan huis.

 • Bibliotheek Coevorden Bekijk details

  Bibliotheek Coevorden is gehuisvest in de inspirerende omgeving van het Arsenaal, een Ammunitiehuys daterend uit ca. 1626 voor de opslag van wapens en munitie. Het vernieuwde gebouw is in 2013 heropend en de bibliotheek, de Tourist Info, het Stedelijk museum Coevorden en de Historische Vereniging van Coevorden zijn in het gebouw gevestigd. De bibliotheek is dagelijks geopend en een belangrijke partner op het gebied van ontmoetingen, laaggeletterdheid en het aanleren van digitale basisvaardigheden....

 • Bibliotheek Dalen Bekijk details

  Bibliotheek Dalen is voor alle inwoners van Dalen en omliggende dorpen en vormt de huiskamer van Dalen. Zij biedt onderdak aan eigen en lokale activiteiten. Men kan er terecht om boeken te lenen, voor een praatje, om de krant of een tijdschrift te lezen. De collectie is vooral gericht op volwassenen en heeft een kleine collectie voor kinderen tot 4 jaar.

 • Bibliotheek Diever Bekijk details

  Bibliotheek Diever is gevestigd in het gebouw van scholengemeenschap Stad & Esch en beschikt over een ruim assortiment (luister)boeken en tijdschriften voor jeugd en volwassenen. Ook kun je er terecht om te internetten en voor informatie. De deskundige medewerkers staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

 • Bibliotheek Dwingeloo Bekijk details

  Bibliotheek Dwingeloo is ondergebracht in het dorpshuis Over Enthinghe en beschikt over een assortiment boeken en tijdschriften voor zowel jeugd als volwassenen. De deskundige medewerkers staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

 • Bibliotheek Eelde Bekijk details

  Bibliotheek Eelde is gevestigd aan de Schoollaan 18 in Eelde-Paterswolde. Ook zonder abonnement kan je gratis gebruik maken van de leestafel , computers en van de Wifi. Tevens is het mogelijk om in de bibliotheek te kopiëren of documenten af te drukken. Veel activiteiten van de bieb zijn gratis toegankelijk. In de agenda, op de website, vind je het aanbod. Lezen, leren en (be)leven, daar gaat het om in de bibliotheken Tynaarlo . Leden kunnen zonder extra kosten materialen lenen uit de hele provincie...

 • Bibliotheek Gasselternijveen Bekijk details

  Bibliotheek Gasselternijveen heeft een klein assortiment boeken en tijdschriften voor zowel volwassenen als jeugd. Er is een leestafel en bezoekers kunnen gebruikmaken van internet. De medewerkers staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

 • Bibliotheek Gieten Bekijk details

  De Bibliotheek Gieten vormt samen met de bibliotheken van Gasselternijveen, Rolde en Annen de Basisbibliotheek van de gemeente Aa en Hunze. Onze dienstverlening is zeer klantgericht. Zo kunnen bibliotheekleden gratis materialen (boeken, cd's, dvd, luisterboeken) aanvragen uit de gehele Drentse catalogus. We zijn een laagdrempelige instelling waar mensen door deskundig personeel wordt geholpen met allerlei vragen en waar men naast het zoeken van boeken, rustig een tijdschrift kan lezen aan de leestafel....

 • Bibliotheek Havelte Bekijk details

  Bibliotheek Havelte is ondergebracht in ontmoetingscentrum De Veldkei en beschikt over een ruim assortiment (luister)boekenen tijd schriften voor zowel jeugd als volwassenen. Er is een leestafel met kranten en tijdschriften en bezoekers kunnen gebruikmaken van internet. De deskundige medewerkers staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

 • Bibliotheek Meppel Bekijk details

  De bibliotheek is er voor alle inwoners van de gemeente Meppel, biedt actief informatie en zoekt voortdurend samenwerking met andere instellingen. Lezen, leren en informeren.

 • Bibliotheek Nieuw-Buinen Bekijk details

  Bibliotheek Nieuw-Buinen richt zich op de jeugd van 0-12 jaar, hun ouders en ouderen. De bibliotheek bevindt zich in de MFA Noorderbreedte. Naast de collectie gericht op bovenstaande doelgroepen, beschikt de vestiging ook over een computereiland voor het geven van cursussen. De deskundige medewerkers staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

 • Bibliotheekservicepunt Nijeveen Bekijk details

  In het bibliotheekservicepunt Nijeveen vind je: • een collectie romans in de diverse genres • de mogelijkheid gereserveerde materialen af te halen • de mogelijkheid geleende materialen terug te brengen • een ontmoetingsplek

 • Bibliotheek Norg Bekijk details

  Bibliotheek Norg is gehuisvest in het multifunctionele centrum De Brinkhof en heeft een uitgebreid assortiment boeken, tijdschriften en films voor volwassenen en jeugd. In de bibliotheek is een Tourist Info Punt (TIP). Het leescafé is dagelijks geopend en hier kan gratis gebruik worden gemaakt van internet. De deskundige medewerkers staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

 • Bibliotheek Odoorn Bekijk details

  Bibliotheek Odoorn beschikt over een ruim assortiment (luister)boeken, films en tijdschriften voor zowel jeugd als volwassenen. Er is een leestafel met kranten en tijdschriften en bezoekers kunnen gebruikmaken van internet en WIFI. De deskundige medewerkers staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

 • Bibliotheek Roden Centraal Bekijk details

  Bibliotheek Roden beschikt over een ruim assortiment boeken en tijdschriften voor zowel jeugd als volwassenen. Er is een leestafel met kranten en tijdschriften en bezoekers kunnen gebruikmaken van internet. De deskundige medewerkers staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

 • Bibliotheek Ruinen Bekijk details

  De bibliotheek in het toeristische dorp Ruinen beschikt over een ruim assortiment (luister)boeken en tijdschriften voor zowel jeugd als volwassenen. Er is een leestafel met kranten en tijdschriften en bezoekers kunnen gebruikmaken van internet. De deskundige medewerkers staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

 • Bibliotheek Rolde Bekijk details

  De Bibliotheek Rolde heeft een uitgebreide collectie met actuele romans en trendy informatieve boeken. Op de leestafel liggen de kranten klaar voor de bezoekers en er kan gebruik worden gemaakt van internet. Ook zijn er in de bibliotheek regelmatig workshops en lezingen. Bibliotheek Rolde is een onderdeel van Bibliotheek Aa en Hunze.

 • Bibliotheek Ruinerwold Bekijk details

  Bibliotheek Ruinerwold beschikt over een ruim assortiment (luister)boeken en tijdschriften voor zowel jeugd als volwassenen. Er is een leestafel met kranten en tijdschriften en bezoekers kunnen gebruikmaken van internet. Verder is een Tourist Info aanwezig. De deskundige medewerkers staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

 • Bibliotheek Oosterhesselen Bekijk details

  Bibliotheek Oosterhesselen is een kleine, gemoedelijke bibliotheek gevestigd in het hart van de afdeling VMBO van het Esdalcollege. De bibliotheek biedt een assortiment aan boeken, en tijdschriften voor zowel volwassenen als kinderen tot 4 jaar en beschikt over een zelfservice voor het lenen en inleveren. Er is een leestafel met kranten en tijdschriften en bezoekers kunnen gebruikmaken van internet. Er is een leestafel en een aantal zelfstudieplekken met en zonder pc en gratis wifi.

 • Bibliotheek Peize Bekijk details

  Bibliotheek Peize is gevestigd in het dorpshuis De Essen en beschikt over een ruim assortiment (luister)boeken, films en tijdschriften voor zowel jeugd als volwassenen. Er is een leestafel met kranten en tijdschriften en bezoekers kunnen gebruikmaken van internet. De deskundige medewerkers staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

 • Bibliotheek Schoonoord Bekijk details

  Bibliotheek Schoonoord is gevestigd in in het dorpshuis aan het Oranjekanaal en heeft een ruim assortiment aan (luister)boeken, tijdschriften en films voor jeugd en volwassenen. Er is een leestafel met kranten en tijdschriften en bezoekers kunnen gebruikmaken van internet. De deskundige medewerkers staan klaar om al je vragen te beantwoorden. Ook is in het dorpshuis een Infopunt Maatschappelijk Welzijn Coevorden met informatie over wonen, welzijn en zorg.

 • Bibliotheek Sleen Bekijk details

  Bibliotheek Sleen is gebouwd in jaren negentig in de vorm van een opengeslagen boek door Deinum Architecten. Zij beschikt over een ruim assortiment boeken, films en tijdschriften voor zowel jeugd als volwassenen. Ook zonder abonnement ben je van harte welkom in de bibliotheek, bijvoorbeeld om de krant te lezen, te studeren of werken. Er zijn werkplekken met en zonder computers en je kunt gratis gebruikmaken van wifi. Verder kun je meedoen aan leuke, leerzame en ontspannende activiteiten. De deskundige...

 • Bibliotheek Smilde Bekijk details

  Bibliotheek Smilde beschikt over een ruim assortiment (luister)boeken, films en tijdschriften voor zowel jeugd als volwassenen. Er is een leestafel met kranten en tijdschriften en bezoekers kunnen gebruikmaken van internet. In het winterseizoen wordt minstens eenmaal per maand een film vertoond.

 • Bibliotheek Valthermond Bekijk details

  Bibliotheek Valthermond is gevestigd in het Brughuus en heeft een ruim assortiment boeken, tijdschriften en films gericht op de jeugd van 0-12 jaar, hun ouders en ouderen. De deskundige medewerkers staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

 • Bibliotheek Vledder Bekijk details

  De bibliotheek in het toeristische dorp Vledder beschikt over een ruim assortiment (luister)boeken en tijdschriften voor zowel jeugd als volwassenen. Er is een leestafel met kranten en tijdschriften en bezoekers kunnen gebruikmaken van internet. De deskundige medewerkers staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

 • Bibliotheek Vries Bekijk details

  Bibliotheek Vries is een gezellige dorpsbibliotheek waar iedereen van harte welkom is. De bibliotheek bevindt zich midden in het dorp en heeft een kleine collectie boeken en tijdschriften voor jeugd en volwassenen. Ook zonder abonnement kan je gratis gebruik maken van de leestafel , computers en van de Wifi. Ook is het mogelijk om in de bibliotheek te kopiëren of documenten af te drukken. Veel activiteiten van de bieb zijn gratis toegankelijk. In de agenda, op de website, vind je het aanbod. Vries Lezen,...

 • Bibliotheek Westerbork Bekijk details

  Bibliotheek Westerbork is gehuisvest in een sfeervolle Saksische boerderij en heeft een ruim assortiment boeken, tijdschriften en films voor volwassenen en jeugd. Er is een leestafel met kranten en tijdschriften en bezoekers kunnen gebruikmaken van internet.

 • Bibliotheek De Wijk Bekijk details

  Bibliotheek De Wijk heeft een ruim assortiment boeken en tijdschriften voor zowel jeugd als volwassenen. Er is een leestafel met kranten en tijdschriften en bezoekers kunnen gebruikmaken van internet. De deskundige medewerkers staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

 • Bibliotheek Zuidlaren Bekijk details

  Bibliotheek Zuidlaren is een gezellige dorpsbibliotheek waar iedereen van harte welkom is. De bibliotheek bevindt zich in een gezellig pand en heeft een ruime collectie boeken en tijdschriften voor jeugd en volwassenen. Ook zonder abonnement kan je gratis gebruik maken van de leestafel , computers en van de Wifi. Tevens is het mogelijk om in de bibliotheek te kopiëren of documenten af te drukken. Veel activiteiten van de bieb zijn gratis toegankelijk. In de agenda, op de website, vind je het aanbod. Lezen,...

 • Bibliotheek Zuidwolde Bekijk details

  Bibliotheek Zuidwolde beschikt over een ruim assortiment (luister)boeken, tijdschriften voor zowel jeugd als volwassenen. Er is een leestafel met kranten en tijdschriften en bezoekers kunnen gebruikmaken van internet. De deskundige medewerkers staan klaar om al je vragen te beantwoorden.