Nieuwsoverzicht Aa en Hunze

Resultaat 11 - 18 (van 18)

 • Drentse bibliotheken schaffen te-laatboetes af voor jeugdleden Bekijk details

  3 oktober 2023

  Met ingang van 4 oktober krijg je als jeugdlid van de Drentse bibliotheken geen te-laatboetes meer als je boeken niet op tijd inlevert. Zo wordt de bibliotheek nog toegankelijker voor jonge lezers in onze provincie.

 • De BiebFabriek is weer begonnen! Bekijk details

  21 september 2023

  Is jouw (klein)kind gek op bouwen, knutselen en uitproberen? Hij of zij hoeft zich niet te vervelen de komende periode, want de BiebFabriek draait weer op volle toeren. Voor alle ontdekkers tussen 8 en 12 jaar komen er weer leuke en leerzame workshops aan!

 • Tv-boswachter André Donker spreekt in Meppel over Drentse moordlegendes Bekijk details

  4 september 2023

  André Donker is niet alleen een van de bekendste boswachters van Nederland, maar ook schrijver. Binnenkort komt zijn nieuwe boek uit: een thriller uit die zich afspeelt in Zuidwest-Drenthe. Op vrijdag 15 september vertelt hij erover in Bibliotheek Meppel. Geïnteresseerden kunnen zich nu gratis aanmelden voor de lezing.

 • Onthulling kunstwerk buitenmuur bibliotheek Gieten Bekijk details

  11 juli 2023

  Bibliotheek Gieten is versierd met een prachtig kunstwerk. Op woensdag 19 juli was de feestelijke onthulling.

 • Extra lang lenen in de zomervakantie Bekijk details

  30 mei 2023

  Tijdens de vakantieperiode heb je alle tijd om je koffer leeg te lezen. Tussen 10 juli en 21 augustus wordt de uitleentermijn namelijk verlengd naar vier weken.

 • Minibieb route Gemeente Borger-Odoorn Bekijk details

  26 april 2023

  Lezen is leuk, leerzaam en ontspannend. Naast bibliotheken zijn er de laatste jaren ook in de gemeente Borger-Odoorn diverse minibiebs ontstaan. Om deze in kaart te brengen heeft een klein clubje eigenaren van minibiebs, bestaande uit Anita Kemper, Wendy Willems en Cockie Alberts samen met de bibliotheken besloten om een folder te laten maken met daarin alle minibiebs en biebs. Per slot van rekening willen we allemaal dat mensen lezen. De folder is voor inwoners en bezoekers van de gemeente Borger-Odoorn.

 • Provinciale Voorleeswedstrijden met opvallend hoog niveau Bekijk details

  25 april 2023

  Woensdag 19 april was de provinciale finale van de voorleeswedstrijden voor zowel basisonderwijs als de eerste klassen van het Voortgezet Onderwijs, Read2me in Podium Zuidhaege in Assen. Bij beide wedstrijden was er sprake van een opvallend hoog niveau van de voorlezers. De jury was zeer verrast en had een moeilijke opdracht.

 • Open+ geeft Beilenaren de sleutel van de bibliotheek Bekijk details

  25 april 2023

  Vanaf donderdag 20 april heeft Bibliotheek Beilen een Open+ toegangsservice. Open+ biedt bibliotheekleden de mogelijkheid om de bibliotheek te bezoeken op de momenten dat het hen uitkomt.

Paginanavigatie